Follow by Email

Saturday, 24 September 2011

Stock Clearence~

Assalamualaikum semua~

Kat bwh nh adalah semua rabbit2 yg akan dijual.So kepada sesiape yg ingin membeli silalah hubungi sy dinombor 0172234369 atau email di abulpetstore@gmail.com.

1) Sepasang Angora proven
Umor 7 bulan, RM100 untuk seekor, RM180 untuk sepasang
Name yg orange buck tuh Fred. Yang dark blue tuh Fiena. Couple nh dh penah 2x produce sweet babies.Sesape yg nk beli leh la sbb Fiena maybe sdg pregnant and due die sbln lg.InsyaAllah.


2) Arnab Lionhead doe proven
Umor 7 bulan, RM150 untuk doe sahaja. RM200 untuk pakej sekali dengan 2 ekor anak.
Mak die yg kaler white broken nut tuh nama Fairy (bukan Kila Fairy eh..haha).Ade baka HL Lop dgn Lionhead. Baru jek lahirkn 5 ekor babies rabbit comel tyme hari raye taon nh.Tp sayang yg 3ekor lg tuh umor x panjang. Sekarang baby tuh dh sebulan lebih.Sangat Aktif.


3) Doe proven Lionhead.
Umor 7 bulan. RM100. Nama nh Fanta aka Fantaghiro. Yang nh pon bru jek produce baby tyme hari raye arituh. Baby sume sehat2. Sekarang tgh pregnant lg.Hopefully by end of this month beranak.

 4) Sepasang Anggora
Buck umor 7 bulan, doe umur 6 bln. RM100 untuk seekor, RM180 untuk sepasang.
White with red eyes tuh buck proven. name die Franco. Yang Black tuh doe name die finie. Finie nh maybe tgh pregnant and due die sbln lg. Franco sangat manje dgn tuan die tp bile nmpk doe mmg x lepas la doe tuh.huhu.


5) Anak arnab Anggora
Umor 2 bln 1/2. RM38
Yang nh doe anggora. die xde name lg.Baka Anggora.bapak die yg red eyes kt atas nh (franco). Amat sesuai untuk yg baru2 nk mula membela arnab.


Ok lah. Tuh sumer arnab2 yg masih available. Harge boleh runding lagi tp sy rase hrge yang sy letak tuh dh abes murah dh tuh. Sesiape berminat jgn berlengah lagi leh teros kol atau email ataupon boleh komen kt bwh nh.Terima kasih kerana view blog nh.

Sekian, Assalamualaikum.

Kene pegi kursus kt UTP~

Assalamualaikum semua.

Hari isnin arituh dapat tau yg sy kene pergi kursus intensive untuk CFD Simulation di UTP selama sebulan. Prof. suruh stanby simulation model dgn ape yg patut sblom pegi sane.Lepas dpt tau berita tuh ade 2 perkara teros bermain dalam kotak fikiran.

Yang Pertama, sy kene pergi sorang dan ini adalah sesuatu yg mencabar tambahan pula situasi disana sangat mencabar bak kata mmbr yg penah pegi kursus tuh. Kena bersedia dari segi mental dan fizikal.Fuhhh~

Yang kedua, sy tertanya-tanya mcm mane dgn nasib sumer arnb2 sy.Sape nk jage n bagi mkn selama sebulan.Kalu ade wife boleh la tlg jagekn.Hik3..

So, selepas berpikir panjang, sy decide untuk let go sume arnab sy. Keputusan yg mmg susah untuk diputuskn.

Tuesday, 16 August 2011

Rabbits in d House!!

Assalamualaikum sumer, untuk entri kali nh ak nk tayang cket rabbit2 yg aku ade buat mase nh..layann


Nih rebit yg first skali aku beli...yg putih tuh baka local n ak beli harge die RM25 jek. Mase nh saje2 jek nk bela buat pets. Memuler tuh nk bela sekor jek...lepas dh rase selesa dgn arnab nh ak pon beli lagi satu pasangan die kt melake tyme ak balik kampung..2nd rebit ak yg belah kanan tuh. Die baka teddy bear ak beli harge rm100 siap sangkar sume. So bermule lah kisah ak membeli dan membela arnab2 nh

K sambung lain kali lak..bye.salam


Pelancaran blog pertamaku

Assalamualaikum sumer,

Pertama sekali syukur kehadrat ALLAH sebab kurniakn ak kesempatan untuk wat blog nh. Tujuan utama sebab nk jual produk2 pets secara online disamping berkongsi pendapat, pandangan, pendapatan, dan berkongsi semuanyer dgn petslover yg sudi jeling kejap kt blog ak nh..huhu

Blog nih ak wat untuk nk share ape yg ak wat untuk pet store ak nh dan segala aktiviti yang akan dijalankan disamping menjual barang2 pets secara online.Diharap dapat memudahkn dan menimatkan untuk sesiape saje yg berminat nak beli barang2 yg ak jual nh.

Blog nh jugak ak gunekan untuk menyampaikn dakwah secara tidak langsung. Diharap disamping kite berjual beli, dapat la sedikit sebanyak kite menambah ilmu tidak kire dlm ape jua cabang ilmu. Sesungguhnye Ilmu ALLAH itu amatlah luas.

InsyaALLAH dalam mase terdekat perancangan untuk pet store ini adalah seperti beriktu:-
1) Menjual produk kesihatan berkaitan haiwan peliharaan
2) Menjual arnab peliharaan yg diimport dari luar seperti arnab baka ND, HL dan lain2.
3) Menjalankan aktiviti penternakan arnab secara meluas
4) Boarding for rabbits
5) Grooming for rabbits
6) Membuka klinik kesihatan arnab

So kepada sesiape yg berminat dgn produk2 yg dijual disini boleh la terus email or kol or sms sy dinombor yg tertera di atas.

Sekian, Wassalam.